Web Yazılım
Bir internet sitesinin görünmeyen yüzünü meydana getiren kodların ve bileşenlerin bir araya; güvenlik, modüler yapı, gelişime ve değişime açık olması, stabil çalışması, yeni teknolojilerle donatılması gibi bir çok kriterle gerçekleştirdiğimiz programlama faaliyetidir. Tamamen programlama kategorisine girmektedir. Kullanıcılardan alınan bilgileri saklama, yönetme, işleme ve sunma faaliyetlerini gerçekleştirdiğimiz kısımdır. Servis mantığında çalışır. Bilgiyi alır, depolar ve gerektiğinde geri sunar. Bunu yaparken yetkilendirmeler yapabilmek gibi birçok fonksiyonu ihtiyaç sahibinin istekleri ve yazılımcının hayal dünyası kadar sınırlılığımız söz konusudur.
Web Tasarım ve Web Yazılım Farkı Nedir?
Web tasarım en güzel özetle; ziyaretçiler ve site yazılımı arasındaki iletişimin tasarlanması, görselleştirilmesidir. Web yazılım ise ziyaretçilere sitenin gösterilmesi dâhil, etkileşimde bulunmalarını sağlayan, fonksiyonların yerine getirilmesini sağlayan alt yapıdır.
Web Sitesi Nasıl Yapılır, Süreç Nedir?
Bir web sitesi birden çok aşamadan geçerek meydana gelir. Öncelikle bir web tasarım ajansı olarak Dijitem bu süreci en sağlıklı olduğuna inandığı disiplin ile ilerletir.
– Müşteri ile ilk görüşme sonucunda nasıl bir internet sitesine ihtiyaç olduğunu anlar, buna göre çözüm tekliflerini iletir.
– Brief sürecine girilir; içerik, tasarım ve web sitesinin fonksiyonel şeması belirlenir.
– İhtiyaçların belirlenmesi aşamasında bu kısma kadar her şeyin belirlenmiş olması önemlidir.
– Bu süreç sonunda en doğru çözümde karar kılınır, yapılacak işin süreç yönetimi planlaması ve görev dağılımı yapılır.
– UI tasarımı yapılır, görselliği konusunda müşteri ile hemfikir olana kadar bu süreç devam eder.
– UI süreciyle birlikte yazılım tarafında da veri tabanı ve servisler yazılmaya başlanır.
– UI süreci ve yazılımlar tamamlandığında tüm entegrasyonlar tamamlanır ve test aşamasına geçilir.
– Test aşamasında görselliği ve sistemin sorunsuzluğu tespit edilene kadar alanında uzman kişilerce birçok teste tabi tutulur.
– Test aşamasından geçemeyen konularla ilgili tekrar çalışmalar yapılır, tekrar teste tabi tutulur ve süreç biter.
– Son noktada müşteriye sunum yapılır, web sitesi yayına alınma aşamasına geçer.
– Web sitesi gerekli platform kayıtları (Google, Yandex, vb.) yapıldıktan ve benzer teknik gereksinimlerin hepsi hazırlandıktan sonra yayına verilir.
Web Siteleri Nasıl Fiyatlandırılır (Web Sitesi Maliyet Hesaplama)
Paket olarak satılan yazılımların sabit fiyatları mevcuttur. Örneğin bir e ticaret girişiminiz var ise birçok firmanın yapmış olduğu hazır sistemlerden abonelik ya da bir seferlik ödeme yöntemiyle, önceden fiyatlandırılmış şekliyle satın alarak faaliyete geçebilirsiniz. Özelleştirme seçenekleri ve modül alımları gibi ekstra harcamalarınız söz konusu olabilir elbette. Ancak bu işi hazır yazılımlarla değil de, size özel bir yazılım ile de yaptırmak isteyebilirsiniz. Bu aşamada yeni bir e ticaret sistemi hazırlanabilir, ancak paket programlar gibi fiyatlandırılması söz konusu olamaz.
Kurumsal web siteleri için durum farklıdır. Hazırlanacak sayfa sayısı, web sitesinin fonksiyonları, güncellenebilme seçenekleri, mobil uyumlu olması gibi bir çok kriter web sitesi maliyet hesaplama noktasında etkilidir.
Ön fikir olması ve bilinç oluşturması açısından Web Sitesi Fiyat Hesaplama modülümüzü kullanabilirsiniz.
Web Sitesi Fiyatlandırma Kriterleri
Web sitesi fiyatlandırmasında aşağıdaki başlıca kriterlerin olup olmadığı ya da ne kadar uzun bir süreye ihtiyaç olduğu gibi durumlar etkilidir;
- Yönetim Paneli (İçerik Yönetim Sistemi)
- SEO Uyumlu Olması
- Sayfa Sayısı
- Mobil Uyumu (Responsivity)
- Özel Yazılım İle yapılması ya da WordPress tarzı İYS’ler ile oluşturulması
- Tasarım Standartları
- E – Ticaret
- Veri tabanı Entegrasyonları
Bu sayfayı yararlı buldunuz mu ?
Oy vermek için yıldızlara tıklayın!
Ortalama Puan / 5. Oy sayısı: